Kategorier
Stenskulptur

Fugl på brosten

Denne sten har jeg fundet på Tunø. Den er glat, men ikke blank, for så er farvevariationen mest tydelig. Brostenen er helt rå, så den er kontrast til den glatte fugl. Ry kunstforening har købt skulpturen til udlodning til deresgeneralforsamling .

Kategorier
Stenskulptur

Maske

Jeg har lavet en stenmaske ud af en rød stribet sten, som jeg fandt et sted ved Limfjorden. Den har 2 kæmpe stirrende øjne. Panden og bagsiden er helt rå, som jeg fandt stenen på stranden. En stålpind forbinder den med en gammel brosten. Jeg har arbejdet med udtrykket, som både er lidt uhyggeligt og nysgerrigt. Den kan godt ligne et spøgelse.
Kategorier
Stenskulptur

2 som holder af hinanden

Disse 2 personer står helt tæt og smeltet sammen i et kys eller en omfavnelse.

Skulpturen er lavet i granit fra Paradisbakkerne på Bornholm. Det er en meget mørk – næsten sort- sten, med fine let rosa striber. Det er min ynglings stenart! Der er ikke ret meget af den i hele verden, så den er også ret kostbar.

Jeg har været heldig at få stenen til genbrug. Tidligere var det en del af en gravsten. Al overflade fra gravstenen er selvfølgelig fjernet, så den ikke kan genkendes.

Stenskulpturen er 42 cm høj.
Kategorier
Stenskulptur

Husnummer 2

Jeg har lavet dette husnummer til vores kommende hus. Stenen er ca 40 cm høj.

Jeg har flækket den af en større marksten, med kiler . Det er sjovt at flække store sten næsten med håndkraft. Det er imponerende, hvad de kunne, dengang de byggede kirker i middelalderen ved at flække store sten!

Benny har hjulpet mig med at bore et hul på 4,5 cm diameter i rundingen.

Jeg synes det er flot at kunne se husnummeret på afstand. Især ude på landet.

Kategorier
Stenskulptur

Ugleunge

Denne søde lille ugleunge har et banalt og barnligt udtryk. Det meste af stenen er rå, som den lå på stranden. Jeg har kun tilført øjne og næb.

Kategorier
Stenskulptur

Hjerte med bånd

Her har jeg flækket en større sten, så jeg fik mulighed for at lave dette hjerte. Der er et fint spil i den røde granit. Jeg kan ikke lade være med at lave forskel i farverne. Denne gang blev det et lysere bånd henover hjertet.
Kategorier
Stenskulptur

Lys i December

Stenen er fra Tunø, hvor der er en flot stenstrand!
Jeg har slebet den lidt på toppen, og Benny har hjulpet med at bore et fint hul til fyrfadslys. Så enkelt!

Kategorier
Stenskulptur

Skov-kat

Skovkatten er lavet af en plettet sten fra en strand ved Limfjorden. 

Kategorier
Stenskulptur

Kaffebønne

Denne kaffebønne er lavet af en rombeporfyr jeg har fundet ved Limfjorden i sommerferien. Den er 23 cm lang. Rombeporfyr har den rigtige farve til kaffebønnen.

Her kan du se den rå sten før jeg gik i gang. Rombeporfyr er en relativ blød sten og der er derfor en del revner. Jeg synes revnerne passer godt til kaffebønnen, som ikke er alt for blank og regelmæssig.

Kategorier
Stenskulptur

Hjerte i hjerte

Dette lille hjerte er ud af en meget rød sten, som jeg fandt på stranden på Jegindø. Det lyse hjerte er råt og upoleret. Derfor kommer den lyse nuance frem.