Kategorier
Stenskulptur

Vinterfugl

Den tykke buttede fugl puster sig op i vinterkulden. Den røde granit er fundet på Fynshoved. Den sidder på en 2-farvet brosten, som jeg har fået af min bror Niels.

Jeg arbejder med et enkelt udtryk. Antydning af næb og ingen øjne. Man er alligevel ikke itvivl om det er en fugl.


Kategorier
Stenskulptur

Bodils mindesten

Bodil var en kær lille hund, som alle var glade for. Nu hvor hun er død, skal hun have en sød mindesten med hendes navn.

Jeg har lavet en lille billedserie for at vise processen.

  1. Stenen har jeg fundet ved korshavn, Fynshoved. Et af ynglingsstederne at finde sten. 2.
  2. Hjertet blev skåret ud af overfladen, og bunden trukket ca 1 cm tilbage fra hjertet
  3. hjerte og bund blev afrettet med min grove rasper. Nu var formen på plads.
  4. hjerte og bundsten blev pudset korn 50
  5. hjertet blev pudset igen og igen, til det blev blankt og mørkere, for at være kontrast og træde frem i forhold til bundstenen. 6.
  6. Det printede BODIL papir tapede jeg fast på hjertet, og herefter skar og håndhuggede jeg bogstaverne igennem papiret
  7. Her er stenen næsten færdig, men den manglede lidt finish med at hugge en kant mellem hjerte og bundsten og rette bogstaverne lidt op. 8.
  8. Sådan!
Kategorier
Stenskulptur

Eric

Eric er en lille skulptur på kun 20 cm højde. Han er meget enkel, men har alligevel udtryk.

Jeg kan godt lide enkeltheden!

Kategorier
Stenskulptur

Bløde former

Bløde former i sten fra Ballen på Samsø. Jeg har brugt stenens naturlige form og slebet i 2 nuancer. Den 3. flade står rå. Naturligt formet af havet.

Her er stenen som jeg fandt den på stranden på Samsø.

Kategorier
Stenskulptur

Abstrakte former

Denne stenskulptur er 44 cm høj og temmelig tung. Den er laver ud af en sten jeg fandt på stranden på Ærø. Godt jeg havde min mand med til at løfte den!

Her kan du se stenen på en bænk, da den lige er vasket i havvand.

Jeg har ladet 2 flader stå rå, for at give stenen struktur og karakter. Formen er abstrakt, men kan godt få tankerne i retning af en engel eller en elefant. Jeg kan godt li den ikke rigtig ligner noget.

Kategorier
Stenskulptur

Porfyr

Jeg har lavet en plastisk abstrakt form af denne Porfyr. Jeg fandt den ved Korshavn, Fynshoved. Oprindelig kommer den vist fra Norge.

Jeg har lavet soklen i granit, som jeg har skåret med fri hånd. Det giver et bølgende spil og et råt udtryk. På toppen af soklen har jeg pudset stenen, så den har en mørkere, næsten sort nuance. Jeg synes den rå sokkel passer flot til den glatte bløde topsten.

Her kan du se stenen på stranden, før jeg gik igang!

Kategorier
Stenskulptur

Stenskål

Jeg har lavet denne fine stenskål af en sten fra stranden ved Ballen på Samsø.
den ydre side er rå, som jeg fandt den på stranden. Den indvendige flade er blankpoleret. Den står på vores havebord og kan jo stå ude hele året. Måske kommer der lidt vand i, et æble eller en blomst. Den er 24 cm lang. 😊

Den rå sten på Samsø
Kategorier
Stenskulptur

Holger

Holger er lavet ud af en gammel brosten. Derfor er han lidt kantet, som han sidder der og grubler. Man får lyst til at stryge ham over det glatte hoved, som jeg har sletbet lidt mere end resten af kroppen. Derfor er han en anelse mere rødlig i hovedet end på benene. Oscar, min søn, fandt på hans navn. Inspireret af Holger Danske. Men denne lille Holger er uden sværd og skjold! En fredelig tænksom dreng.

Kategorier
Stenskulptur

Fuglebad fra Bornholm

I 2015 var vi på sommerferie på Bornholm. Vi havde en del sten med hjem. Denne sten er fra Paradisbakkerne, hvor vi fandt et nedlagt granitbrud. Det er en smuk mørk granit med prikker og lys-røde striber. Jeg lavede dengang et fuglebad til mine forældre. Nu er det frisket op med lidt dybere hul. Kuglen og kanten er slebet igen. Mine forældre har det stående på altanen. Til foråret vil de have blomster i hullet.

Kategorier
Stenskulptur

Genert Stenfugl.

Jeg synes stenfuglen ser genert ud, som den putter hovedet ned til højre.
Jeg har lavet den ud af denne marksten…