Kategorier
Stenskulptur

Lille Ven Pindsvin

Pindsvinet er 16 cm højt. Det er næsten kugleformet. Den hygger sig på vores terrasse! 🦔🦔

Kategorier
Stenskulptur

Rød Ærø-sten

Stenen er fundet på stranden på syd-vest siden af Ærø. Jeg har lavet 2 udskæringer, som er pudset blanke. Resten af stenen står rå.

Skulpturen er 36 cm høj inkl. en lille sort fod, som sikrer den ikke vælter.

Kategorier
Stenskulptur

SWISH…

Denne sandsten er fra Blåvand.
Den er en del blødere og lettere at arbejde i end granit, men med 45 cm højde er det alligevel en tung sag! Farvekontrasterne er ikke så store. Jeg er vild med det bløde diskrete farvespil, som kommer frem ved polering. Stenen var næsten ensfarvet inden jeg gik igang med at polere den. Jeg har valgt 2 forskellige finheder, for at understrege farverne. Navnet: “Swish” kommer af det sving, der både er i striberne og i den tredimensionelle form. 😊 Jeg håber du kan li den!

Her kan du se stenen før jeg gik igang…

Kategorier
Stenskulptur

Kvinde Torso

Bornholmsk granit fra Paradisbakkerne

Denne kvindetorso strækker sig og er derfor asymmetrisk. I toppen er hun slebet i en lysere nuance. Hun står og kigger udover vores lille sø. 🥰

Kategorier
Stenskulptur

Buer i solnedgang

Buerne er slebet forskelligt, så der er forskellige nuancer i stenen. Det øverste er rå sten, som jeg fandt den på stranden på Ærø.

Kategorier
Stenskulptur

Pindsvin

Det er sjovt at finde en sten, og bruge stenens form og overflade som den er. Dette Pindsvin har krop af rå sten. Jeg har kun skåret, hugget og slebet hovedet. Den kigger lidt til siden, så den passer til kroppens uregelmæssighed. Til øjne har jeg boret 2 overfladiske huller og tegnet dem sorte. Snudens farve er kommet frem ved slibning. Hovedet er hugget med fladmejsel, så det blev stribet. Jeg synes det passer godt til et pindsvin. Den er unaturligt stor. 33cm lang og 20 cm høj.

Kategorier
Stenskulptur

Spirende kerne

Jeg har arbejdet med et mere råt og ufint udtryk med denne grovkornede og små-revnede sten. Den kan minde om en spire der er på vej ud af en kerne eller et frø. Det er et forårstegn og et lille mirakel.

Jeg har bedt om hjælp til navnet på denne skulptur og fik mange andre bud på facebook og instragram. Bla. ‘Østers’, ‘Forår’, ‘Broken heart’, ‘Hånden’, ‘I have come a long way’, ‘Labyrinten’.
Jeg bliver meget glad for en stenskulptur, når den kan sætte tanker igang, og den kan opleves og ses på forskellige måder.

Kategorier
Stenskulptur

Langnæb

Der er vist ikke nogen rigtig levende fugl, der hedder Langnæb, men denne stenskulptur er lige sådan en fugl: Langnæb. Den rå sten fandt jeg ved Bork havn på Fynshoved. Jeg har ikke gjort meget ved den. Næbet er poleret, så det står mørkt og blankt. Maven er stokhugget, for at give en anden nuance. Resten af stenen står rå. Den er kommet på en mindre brosten, som jeg har fået af min bror Niels. Tak for den!
Her kan du se stenen, som jeg fandt den på stranden….

Kategorier
Stenskulptur

Vinterfugl

Den tykke buttede fugl puster sig op i vinterkulden. Den røde granit er fundet på Fynshoved. Den sidder på en 2-farvet brosten, som jeg har fået af min bror Niels.

Jeg arbejder med et enkelt udtryk. Antydning af næb og ingen øjne. Man er alligevel ikke itvivl om det er en fugl.


Kategorier
Stenskulptur

Bodils mindesten

Bodil var en kær lille hund, som alle var glade for. Nu hvor hun er død, skal hun have en sød mindesten med hendes navn.

Jeg har lavet en lille billedserie for at vise processen.

  1. Stenen har jeg fundet ved korshavn, Fynshoved. Et af ynglingsstederne at finde sten. 2.
  2. Hjertet blev skåret ud af overfladen, og bunden trukket ca 1 cm tilbage fra hjertet
  3. hjerte og bund blev afrettet med min grove rasper. Nu var formen på plads.
  4. hjerte og bundsten blev pudset korn 50
  5. hjertet blev pudset igen og igen, til det blev blankt og mørkere, for at være kontrast og træde frem i forhold til bundstenen. 6.
  6. Det printede BODIL papir tapede jeg fast på hjertet, og herefter skar og håndhuggede jeg bogstaverne igennem papiret
  7. Her er stenen næsten færdig, men den manglede lidt finish med at hugge en kant mellem hjerte og bundsten og rette bogstaverne lidt op. 8.
  8. Sådan!